• Dela på Facebookdela på TwitterCommentShare på RedditShare på PinterestEmail
  • Print 2 januari 2014

    Med stöd från Louisiana film skattelättnader, har New Orleans Video Hjälpmedelscenter värd ett antal personalutbildningar i sin Klara, färdiga, Film -serien. Nu, Novac partners med stor klass för att ge näring kreativa och konstnärliga talanger med stadens ungdomar.

    Video Poesi är en sex-session verkstad odla de unga blivande författare och filmare i Louisianas nästa generation. För att delta måste studenterna vara i åldrarna 11 och 14, med en OSA skickas via Big Class hemsida, eller personligen (öppettider är måndag-fredag ​​11-3). Workshopen kommer vägleda eleverna om att skapa filmer, börjar med sin egen ursprungliga skrifter. På grund av begränsat utrymme, frågar Big klass att berörda parter bara registrera dig om de kan delta alla session. Datum är följande: Onsdag 8 jan, från 5:30 till 7:30 pSaturday, 11 januari, 12-2pWednesday 15 januari, 5:30 till 7:30 pWednesday 22 januari, 5:30 till 7:30 pWednesday 29 januari, 5:30 till 07:30 p

    Alla möten kommer att hållas på Big klass på St Claude Ave utom den den 15 januari, som är värd på NOVAC kontor plats (532 Louisa St).

    En sista screening planeras, dock är det datum som ännu inte fastställts. --- Big Class har funnits sedan 2010. Den skapades för att stödja unga författare i hela New Orleans genom samarbete med skolor och samhällen. Ursprungligen en kollektiv blogg från Lincoln Elementary s 1-st väghyvlar. Projektet växte därifrån, med stöd från samhället publik, vilket resulterar i skapandet av en bok. En lokal bibliotek värd bokens släpphändelser. Tidigare i år, i programmet öppnat en studio på St Claude, bjuda in skolor från hela storstadsområdet att delta i ett antal skriva program. På grund av samhällets stöd, alla program är gratis. NOVAC är den äldsta media konst ideell i södra USA som en del av sina ansträngningar för att stödja och utveckla den lokala filmindustrin, NOVAC har skapat ett antal utbildningsprogram, arbetskraftens utbildning, workshops, uthyrning av utrustning och andra tjänster för filmskapare att upprätthålla ekonomin. De ger också jobb hänvisningar till medlemmarna.

 Tillbaka