• Dela på Facebookdela på TwitterCommentShare på RedditShare på PinterestEmail
  • Print 2 januari 2014

    Rädslan av intimitet är en undermedveten rädsla för närhet som ofta påverkar en persons personliga förhållanden. Det kännetecknas generellt av en misstro mot människor eller en oförmåga att låta folk komma för nära känslomässigt. En rädsla för intimitet drabbar många vuxna och hindrar dem från att bilda friska romantiska och nonromantic relationer med andra. Denna rädsla tenderar oftast att ske i en persons närmaste och mest meningsfulla relationer.

    Ofta romantiska relationer kan vara komplicerat, och när en rädsla för intimitet läggs till mixen, avslutar relationen oftast innan det ens har en chans att börja. Oavsett roten till orsaken lögn, kan en rädsla för intimitet utlösa förödelse på relationer. Ett av de bästa sätten att slåss denna rädsla är en vilja att acceptera osäkerhet. Det finns inga garantier i varje relation, varje förbindelse med en annan person är en chansning. Många vill ha en kärleksfull relation, men i verkligheten, de bara söka efter fantasi istället. Det verkar som om verklig kärlek hotar ofta människor och väcker deras ångest som de blir utsatta och sätta sig där ute. Detta leder ofta till en rädsla för intimitet. Falling in love är spännande och utvecklande, men det skapar också oro och rädsla för avstötning. Det är därför som människor skapar friktion för att undvika kärleksfulla relationer. Rädslan för intimitet är sammanflätad med rädslan för utsatthet. Många människor kan vara bekväm med att uttrycka sina känslor eller visar sin sanna jag till andra. Men dessa personer kan pullback när de känner en relation blir för nära. Så, kan denna rädsla för sårbarhet löst definieras som fruktar sig själv. Dock är rädslan för intimitet en rädsla för att dela en djup förbindelse med en annan person. För att övervinna en rädsla för intimitet, måste folk vara bekväm med sig själv. Om någon verkligen vet och accepterar deras värde och värt, då ångest och en rädsla för avstötning inte skulle ha tid att ställa in den. En person måste utmana sina negativa attityder till sig själva så att inte skjuta nära och kära eller potentiella kärlek dem bort. En rädsla för intimitet symptom är mycket märkbar i vuxen människa, och det i allmänhet härrör från barndomsproblem. Alla kommer med bagage in i en relation, oavsett om det är från barndomen eller en dålig relation, men för vissa frågor är så djupa att de tenderar att skjuta alla bort. Trots dessa problem är ofta komplexa, särskilt om rädslan för intimitet är rotat i ens förflutna. Alla klarar på olika sätt, en del använder sunda coping mekanismer, medan andra använder ohälsosamma mekanismer. Men tyvärr, kan rädslan för att bli sårad av någon som de utvecklar en djup förbindelse med överskugga ett behov eller vill utveckla en meningsfull relation.

    Förslag av författaren Ingredienser för en sund relation Förståelse håller en relation på rätt spår. Kommunikation stänger relationen gapet Ska du förstöra en bra relation och trycka på en god man bort? Varningssignalerna för fusk


 Tillbaka