• Dela på Facebookdela på TwitterCommentShare på RedditShare på PinterestEmail
 • Print 2 januari 2014

  Craig D . Lindsey, en före detta personal författare och filmkritikern för Raleigh News \x26amp; Observer i North Carolina, är att ha en mycket bättre start på 2014 än vad han någonsin förväntat. För bara två dagar sedan var han pank och desperat, på väg att bli hemlös. Allt detta förändrades i ett ögonblick, tack vare generösa givare och publiken finansierings webbplatsen Indiegogo.

  Lindsey hade förlorat sitt vanliga jobb under 2011 och har varit beroende av frilansuppdrag för de 3 senaste åren, som han söker för ett nytt jobb. På nyårsaftonen är, med hans bankkonto nästan tom och hans hyra flera månader försenad, verkade det som om livet i ett härbärge var inom en snar framtid. Lindsey återspeglas på hans svåra situation via Tumblr:

  Jag försöker att inte känna sig som ett misslyckande, men med tanke på min ålder och vart jag är på just nu, det är ofta svårt inte tro att. Jesus, jag kan inte ens få ett jobb som säkerhetsvakt eller en arena för parkeringsplats skötare. (Jag överdriver inte,. Jag sökte båda dessa jobb i år)

  Med tiden rinner ut, bestämde Lindsey att sätta upp en Indiegogo publiken finansieringskampanj och erbjuder sig att ge bort en del film minnessaker som han hade liggandes som incitament. Hans mål med kampanjen var att samla in $ 900, tillräckligt för att köpa lite mer tid med sin hyresvärd och fördröja hans förestående vräkning

  OCKSÅ:. Jordan Belfort, Wolf på Wall Street, ser på nätet i jakt på en sekund lagen Kampanjen gick live den 31 december, och tydligt slagit an en sträng med människor. Inom 4 timmar, Lindsey hade höjt hela $ 900. Men Indiegogo inte tillåter en kampanj för att vara stängd fram till den fulla tiden har gått ut, och folk höll donera. Snart hans kruka hade nått $ 3000 och $ 4000. Hans rygg hyra betalades av helt. "Är det OK att erkänna att jag har en svår tid att bearbeta allt det här?" Han twittrade tidigare idag Lindseys syn på livet har förändrats på ett bra sätt, som han skrev i ett nytt inlägg på sin Tumblr sida:.

  "Det finns flera saker Jag har lärt mig under hela den här saken för en, har jag lärt mig att människor inte är hemskt (Som jag berättade nyligen en mentor i telefon, "Folk bara gav mig $ 3000 -.. Jag kan inte säga världen suger längre. ") För det andra, medan ingen vill ses som en ynklig välgörenhet fall, ibland behöver hjälp. Och, om du kan komma förbi ditt ego och din stolthet och bara fråga, folk är mer än villiga att komma till din hjälp . Slutligen, det fick mig att inse att jag borde vara mer givande och välgörande också. Jag drömmer ofta om att ha tillräckligt med pengar och resurser för att hjälpa de behövande. Detta utgjutande har visat mig att jag inte behöver vänta till dess. Från de som donerar $ 5 till $ 200, varje bit av det hjälpte. Ingen donation är alltid små.

  Författare från publikationer som Slate och New York Times < / em> har börjat twittra om kampanjen, vilket resulterar i en ny våg av att ge. Nu, med drygt 24 timmar kvar att donera har kampanjen toppade $ 6000 och Lindsey har blivit en social media sensation.

  NU LÄS DETTA ...

  Titta Steve Ballmer bisarra adjö tal till Microsoft employeesNetflix: "Orange är det nya svarta" är vår mest framgångsrika ursprungliga showEnjoy denna oroande video av Bill Gates klädd som Austin PowersConfused investerare orsakar konkurs Tweeter lager till soarBlackBerry 10 får Natos sigill approvalInstagram kommer till Windows Phone

 Tillbaka