• Dela på Facebookdela på TwitterCommentShare på RedditShare på PinterestEmail
 • Print 2 januari 2014

  senare, nyheterna har drunknat i frågan om att förbjuda häst och vagn från gatorna i New York City. En är, NYC blir mer och mer befolkat och snabbrörlig med trafik och människor lika. Det är inte så säkert som det brukade vara för hästar att vara på gatorna eller i Central Park.

  Personligen är jag inte 100% mot häst och vagn, men jag är 100% mot ohälsosamma arbetsförhållanden, hästar som har arbetat för länge, inte får vara hästar och få ordentlig bete, tillräckligt med vatten eller god vilotid. Jag har sett några av dessa hästar arbetar långa timmar i extrema temperaturer, och en del har varit i fruktansvärda olyckor. Men jag har också sett friska hästar, bra mat och välvårdad som tycktes njuta av att ha ett jobb. Liksom människor, vissa hästar föredrar att arbeta, andra vill lata dig omkring. Människor är helt enkelt inte ihop med det tankesättet att veta skillnaden, och inte heller till vård. Inte när det kommer till den nedersta raden - att tjäna pengar Låt oss ta en titt på några av de "fors" och "againsts" som har varit i nyheterna den senaste tiden, och vilka slutsatser vi kan komma till från dessa tankar. På syracuse.com, människor uttryckte sina tankar om vagnen frågan. Några var ganska giltiga. Andra var uppenbarligen från folk som inte vet eller förstår huvudet på en häst.

  Att sätta folk i konkurs? Över hästar? Djurplågeri lagar meningslöst. Du kan skjuta ett rådjur, men du kan inte skjuta din hund. Du kan rippa munnen på en fisk, men du kan inte rippa en kattens mun. Du kan piska en häst för att göra det köras snabbare i en tävling, men du kan inte få en ärlig levande ge rider i parken. De bör göra ALLT djurplågeri olagligt, eller inget av det.

  läsare har en poäng, men har tagit den punkten till ytterligheter. Personligen tycker jag att ALLA djurplågeri borde vara olagligt. Men det finns variabler i stället mellan skillnaderna i att äga ett husdjur och rättigheter för vilda djur. Så, som sett på det sättet, dessa hästar är inte vilda djur. Jag håller med alla djur förtjänar rättigheter. Men, är det "rätt" av ett vilt djur för mycket i gråzonen för att komma i fråga eller för att använda som en referens i det här fallet. NYC vagnshästar, dock är husdjur. De förtjänar att behandlas med rättvisa och respekt. Alla djur som lever i den mänskliga domänen, oavsett om husdjur eller för arbete, förtjänar att behandlas på ett sätt som fyller kraven i deras naturliga instinkt och uppfyller både deras fysiska och känslomässiga behov. Hästar är mycket intelligenta djur, och människor måste börja inse detta och sluta behandla dem som om de inte har någon aning om vad som händer, som om de inte kan känna och som om de inte bryr sig.

  Kanske någon kommer att göra en berättelse om ödet för hästarna när de svälter eller avlivas efter att de inte längre har arbete.

  Vad händer med vagnshästar när de inte längre har jobb? Köttmarknaden? Auktion (vilket ofta leder till att köttmarknaden)? Eller kommer någon bryr sig tillräckligt för att se till att de alla hitta bra hem i landet?

  Detta är inte en liberal eller konservativ fråga, det är en dum vs inte dum fråga. Hästar föds upp för att arbeta djur. Precis som hundraser i arbetsgruppen, de är lyckligare när de arbetar. Det är mer grym mot dessa djur för att ta bort det ändamål för vilket de föddes upp. Att sätta dessa djur i en hage är så grymt som att sätta en irländsk varghund i en lägenhet.

  Alla hästar ... och jag menar ALLA hästar är i huvudsak "gjorda" för arbete (genom att de är stora och muskulösa och kan fungera bra). Detta betyder inte att de måste utarbetas i marken eller att tvingas till långa timmar stående på varma trottoar på brinnande dagar eller i extrem kyla (även om hästar klarar kylan bättre än värme). En färsk undersökning jag läste visade att alla hästar har en i grunden lata karaktär (läs http://www.examiner.com/article/horses-are-not-vicious-they-are-lazy). Glöm inte, hästar betande djur, alla av dem. Naturligtvis skulle de föredra att vara en häst, vilket innebär att bete upp till 18 timmar om dagen, med lite ljus arbete kastas in där

  En smartare lösning skulle vara att begränsa dem till Central Park. - - och tillbaka till de vägar som en gång var reserverade för de hästdragna vagnar. För att öka kollektivresandet, flyttade de dem ut på den hårt trafikerade gator och det är där problemen hände. Många (inte alla) av hästarna behandlas som familj. Han är bara att göra ett politiskt uttalande utan att veta eller vilja veta alla fakta.

  En intressant punkt. Jag tänkte faktiskt samma sak. När jag var i Central Park, njöt jag titta på häst och vagn (bara för att jag älskar hästar). De verkade inte upprörd, rädd, undernärda eller olycklig. Men, i de hård belastning, kan jag se var det kan bli en större fråga.

  Jag säger ge hästarna färre timmar drar, mer tid för att beta (var ska NYC hästar lever ändå? I en barn om de inte fungerar? Om detta är sant, så är det inte bättre än kapplöpningshästar, som också är begränsade till stånd. Detta är livsstilen mot hästens naturliga behov av att beta, att vara utanför, att springa och spela). Håll vagnar till Central Park, på de vägar som slingrar sig runt de gräsytor i parken. Det är en humongous plats, så det finns mycket att tillfredsställa turister utan att behöva utsätta hästarna för upptagen och galen trafik och faror utanför parken. Det finns en lösning på detta, och det är inte nödvändigtvis att ta bort häst och vagn, men att ta en bra hård titt på livet för varje häst, välja rätt hästar för jobbet, och låt dem inte arbeta så hårt att de är utslitna, lamed eller sur. Se till att de alltid har tillgång till vatten och foder, och aldrig arbeta dem varma dagar eller extrema väderförhållanden. Efter några år, hitta dem ett bra hem att "pensionera" i det land där de kan leva ut sina liv som en häst.

  Förslag av författaren Hästar är inte Vicious, De är lata


 Tillbaka